Woning isoleren Dessel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dessel? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als HR++ glas en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Dessel. We staan stil bij zaken als isolatie van de binnengevel en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-dessel-2480

 • Uitstekend rendement
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteDessel
Postcode2480
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Dessel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dessel kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 770 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven bedragen zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Dessel kost ongeveer €5750. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Dit levert op ong. €940 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Dessel (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Dessel kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Dessel. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€675
(€7050)
€1130
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€195
(€2200)
€310
(€2850)
Spouwmuur€270
(€725)
€740
(€1950)
€945
(€3450)
HR++ glas€240
(€2925)
€320
(€3400)
€390
(€4825)
isolatie dessel 2480

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Dessel?

Waarom mijn woning in Dessel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en geeft een besparing van €305 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Onderstaand tref je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dessel

Via de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Dessel op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Dessel
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Dessel wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Dessel voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Dessel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment