Woning isoleren Retie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Retie? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen als de vloer isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Retie. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als tochtprofielen en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-retie-2470

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieAntwerpen
GemeenteRetie
Postcode2470
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje bekijk je de meest rendabele stappen om een woning in Retie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Retie is interessant (plusminus € 900 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Retie kost om en nabij de €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Je profiteert van ong. €880 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Retie (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Retie is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Retie. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3400)
€835
(€6100)
€1010
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€170
(€1800)
€315
(€3250)
Spouwmuur€400
(€1325)
€650
(€1900)
€940
(€3475)
HR++ glas€225
(€2250)
€315
(€4200)
€390
(€4425)
isolatie retie 2470

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Retie?

Waarom zou ik mijn woning in Retie isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Retie

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Retie aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Retie
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Retie wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Retie voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Retie. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment