Woning isoleren Roclenge-Sur-Geer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Roclenge-Sur-Geer? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties als isolatie van de spouw en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Roclenge-Sur-Geer. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de buitengevel en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-roclenge-sur-geer-4690

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Voor iedere portemonnee
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteBassenge
Postcode4690
Gasverbruik23.590 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€176,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Roclenge-Sur-Geer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Roclenge-Sur-Geer is goedkoop (om en nabij de € 760 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1725 en het bespaart circa €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Roclenge-Sur-Geer kost ongeveer €5400. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De potentiële besparing ligt op €700 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Het rendement is grofweg €840 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Roclenge-Sur-Geer (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Roclenge-Sur-Geer is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. De besparing komt neer op €1350 per 12 maanden. Hierna vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Roclenge-Sur-Geer. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€775
(€6200)
€920
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€240
(€2400)
€335
(€3000)
Spouwmuur€245
(€1025)
€580
(€2075)
€950
(€3625)
HR++ glas€235
(€2850)
€325
(€3250)
€375
(€4675)
isolatie roclenge-sur-geer 4690

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Roclenge-Sur-Geer?

Waarom mijn woning in Roclenge-Sur-Geer isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600 en besparen tot €325 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Bassenge

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Bassenge aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bassenge
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Roclenge-Sur-Geer wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Roclenge-Sur-Geer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Roclenge-Sur-Geer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment