Woning isoleren Noville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Noville? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Noville. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van schuine dak en spuitisolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-noville-6600

 • Forse besparing mogelijk
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode6600
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€172,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf lees jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Noville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noville kan erg voordelig (vanaf € 950 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Noville kost doorgaans €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Dit levert op om en nabij €870 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast onderscheiden we meerdere aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Noville (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Noville kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna bekijk je de totale kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Noville. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€675
(€5600)
€980
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€255
(€1600)
€335
(€3550)
Spouwmuur€245
(€1250)
€550
(€2275)
€900
(€3625)
HR++ glas€230
(€1850)
€305
(€3475)
€435
(€5025)
isolatie noville 6600

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Noville?

Waarom moet ook ik mijn huis in Noville isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en geeft een besparing van €325, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse acties als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Bastogne

Via de geldende premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Bastogne kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Bastogne
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Noville wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Noville voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Noville. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment