Woning isoleren Bastogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bastogne? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering als bijv. de buitengevel isoleren of tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Bastogne. We zoomen in op vraagstukken over spouwmuren isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bastogne-6600

 • De energienota gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Een duurzame oplossing
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode6600
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest toegepaste acties om jouw woning in Bastogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bastogne kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 920 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bastogne kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €980. De potentiële besparing ligt op €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11800. Daarmee bespaar je zo’n €870, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal populaire oplossingen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Bastogne (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Bastogne is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bastogne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€725
(€5600)
€930
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€260
(€2100)
€375
(€3550)
Spouwmuur€360
(€1725)
€460
(€2300)
€890
(€3325)
HR++ glas€235
(€2600)
€340
(€3550)
€380
(€5375)
isolatie bastogne 6600

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bastogne?

Waarom zou ik mijn huis in Bastogne isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz en Elegant, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Bastogne

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bastogne meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bastogne
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Bastogne wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bastogne voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Bastogne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment