Woning isoleren Ramegnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ramegnies? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Ramegnies. Bijvoorbeeld vraagstukken over gevelisolatie en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ramegnies-7971

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Een warmere én stillere woning
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7971
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€178,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Ramegnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ramegnies is voordeling beginnend bij € 760 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €195, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ramegnies kost je zo’n €5600. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11500. Je profiteert van pakweg €920 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verschillende interessante oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Ramegnies (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Ramegnies is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. Dat komt neer op €1225 (jaarlijks). Hieronder check je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ramegnies. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€845
(€5200)
€1100
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€275
(€1750)
€385
(€3000)
Spouwmuur€380
(€1625)
€540
(€2700)
€785
(€3650)
HR++ glas€220
(€2025)
€260
(€3050)
€435
(€5075)
isolatie ramegnies 7971

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ramegnies?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ramegnies isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €325 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Beloeil

Door te profiteren van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beloeil voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ramegnies wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ramegnies voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Ramegnies. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment