Woning isoleren Gages

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gages? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van schuine dak en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Gages. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als schuin dak isoleren en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-gages-7943

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode7943
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€177,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check je de meest rendabele manieren om jullie woning in Gages te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gages is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 880 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €190 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gages kost om en nabij de €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Hiermee bespaar je circa €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Gages (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Gages is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gages. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4200)
€705
(€5000)
€1040
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€200
(€2250)
€390
(€3100)
Spouwmuur€285
(€750)
€570
(€1975)
€840
(€3025)
HR++ glas€195
(€2625)
€320
(€4000)
€425
(€4425)
isolatie gages 7943

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Gages?

Wat is het voordeel van mijn woning in Gages isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Luminus of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Brugelette

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Brugelette op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugelette
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Gages wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gages voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Gages. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettige leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment