Woning isoleren Aubechies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aubechies? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen als spouwmuurisolatie of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Aubechies. We staan stil bij items als muren isoleren en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-aubechies-7972

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7972
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€178,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref jij de populairste toepassingen om je woning in Aubechies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aubechies is goed te betalen (vanaf plusminus € 900 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1900 en het resultaat is zo’n €280 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Aubechies kost ongeveer €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. De besparing loopt op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Het voordeel is ong. €910 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verschillende interessante vormen. Hierna bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Aubechies (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een groenere samenleving? Isoleren van woning/huis in Aubechies is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 (jaarlijks). Hierna bekijk je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Aubechies. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€755
(€6600)
€1100
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€175
(€2400)
€355
(€3300)
Spouwmuur€225
(€1375)
€670
(€2575)
€855
(€3000)
HR++ glas€225
(€2375)
€335
(€4275)
€410
(€5225)
isolatie aubechies 7972

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Aubechies?

Waarom juist nu mijn huis in Aubechies isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en besparen tot €280 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Beloeil

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Beloeil aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Aubechies wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Aubechies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Aubechies. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment