Woning isoleren Quevaucamps

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Quevaucamps? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je waardevolle informatie over isolatie Quevaucamps. We gaan aan de slag met items als isolatie van platte dak en R-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-quevaucamps-7972

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7972
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€178,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste stappen om jouw woning in Quevaucamps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Quevaucamps is voordeling (al vanaf +/- € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1675 en je bespaart al snel €235 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Quevaucamps kost ongeveer €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13300. De winst is grofweg €960 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer populaire opties. Hieronder beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Quevaucamps (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Quevaucamps is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 p/jaar. Op deze website berekenen we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Quevaucamps. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3750)
€615
(€5350)
€920
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€295
(€2400)
€385
(€3050)
Spouwmuur€235
(€775)
€450
(€2100)
€895
(€3225)
HR++ glas€220
(€2100)
€265
(€3225)
€375
(€4900)
isolatie quevaucamps 7972

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Quevaucamps?

Wat is het voordeel van mijn woning in Quevaucamps isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €305 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Beloeil

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Beloeil kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Quevaucamps wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Quevaucamps voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Quevaucamps. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment