Woning isoleren Wardin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wardin? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Wardin. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de dakkapel en de groene lening. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wardin-6600

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode6600
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€173,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de populairste onderdelen om je woning in Wardin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wardin is aantrekkelijk beginnend bij € 890 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1875 en de besparing loopt op tot €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wardin kost je zo’n €5600. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11300. Hiermee bespaar je pakweg €920 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er verschillende rendabele werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Wardin (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Wardin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2525 m3. De besparing komt neer op €825 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Wardin. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€605
(€6150)
€1130
(€9300)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€280
(€2350)
€330
(€3250)
Spouwmuur€395
(€1075)
€600
(€2450)
€815
(€3250)
HR++ glas€215
(€2900)
€330
(€4075)
€395
(€5100)
isolatie wardin 6600

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wardin?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wardin isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Mega of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €290 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna lees je praktische info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Gamma, Brico, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Bastogne

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bastogne meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bastogne
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Wardin wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wardin voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Wardin. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment