Woning isoleren Huissignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Huissignies? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld dakisolatie of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Huissignies. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-huissignies-7950

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode7950
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€177,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check je de populairste methodes om een woning in Huissignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Huissignies is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 920 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1625 en de winst ligt rond de €210 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Huissignies kost ongeveer €4750. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12400. Daarmee bespaar je plusminus €930 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog enkele rendabele vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Huissignies (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Huissignies is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be vind je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Huissignies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3600)
€655
(€5750)
€970
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€190
(€2350)
€320
(€3550)
Spouwmuur€185
(€1425)
€460
(€2750)
€865
(€3625)
HR++ glas€250
(€2550)
€265
(€4175)
€365
(€5400)
isolatie huissignies 7950

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Huissignies?

Waarom zou ik mijn woning in Huissignies isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Chièvres

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Chièvres voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chièvres
Het is evident: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Huissignies wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Huissignies voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Huissignies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment