Woning isoleren Wadelincourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wadelincourt? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je belangrijke informatie over isolatie Wadelincourt. We bespreken onderwerpen als tochtprofielen en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wadelincourt-7971

 • Forse besparing mogelijk
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7971
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€178,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje lees jij de meest interessante toepassingen om je woning in Wadelincourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wadelincourt is interessant (vanaf plusminus € 950 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1675 en de besparing loopt op tot €190 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wadelincourt kost plusminus €4600. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. De winst is grofweg €950 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer alternatieve vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wadelincourt (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Wadelincourt is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. Dat is dus al gauw €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wadelincourt. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€865
(€5650)
€1220
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€240
(€1650)
€370
(€3350)
Spouwmuur€240
(€1575)
€570
(€2500)
€820
(€3225)
HR++ glas€240
(€2675)
€265
(€3125)
€435
(€5400)
isolatie wadelincourt 7971

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wadelincourt?

Waarom juist nu mijn huis in Wadelincourt isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Beloeil

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beloeil aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Wadelincourt wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wadelincourt voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Wadelincourt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment