Woning isoleren Grandrieu

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Grandrieu? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel als het dak isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je handige informatie over isolatie Grandrieu. We bespreken vraagstukken over buitenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-grandrieu-6470

 • Besparen op energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Milieubewuste keuze
 • Reductie geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode6470
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€162,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna lees jij de meest populaire manieren om een woning in Grandrieu te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grandrieu is financieel toegankelijk (ongeveer € 830 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en de besparing loopt op tot €210 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, dekens, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grandrieu kost om en nabij de €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Dit levert op om en nabij €880 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we verschillende vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Grandrieu (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Grandrieu kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Grandrieu. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€615
(€5150)
€1190
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€200
(€1600)
€355
(€3200)
Spouwmuur€195
(€1575)
€660
(€1925)
€915
(€3100)
HR++ glas€225
(€2125)
€310
(€3925)
€400
(€4850)
isolatie grandrieu 6470

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Grandrieu?

Waarom mijn woning in Grandrieu isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Sivry-Rance

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sivry-Rance aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sivry-Rance
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Grandrieu wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Grandrieu voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Grandrieu. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment