Woning isoleren Rance

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rance? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Rance. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en schijntocht. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-rance-6470

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode6470
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€162,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand tref je de aantrekkelijkste acties om een woning in Rance te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rance is betaalbaar (al vanaf € 930 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rance kost plusminus €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Daarmee bespaar je zo’n €990 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we allerlei populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rance (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Rance is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per 12 maanden. Op deze website vind je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Rance. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€605
(€6800)
€1190
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€285
(€2200)
€365
(€2750)
Spouwmuur€180
(€1425)
€620
(€2625)
€905
(€3250)
HR++ glas€205
(€2100)
€290
(€4150)
€450
(€4750)
isolatie rance 6470

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Rance?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rance isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €350 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Sivry-Rance

Door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sivry-Rance voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sivry-Rance
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Rance wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rance voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Rance. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment