Woning isoleren Ciergnon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ciergnon? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Ciergnon. Je komt meer te weten over topics als je dak isoleren en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ciergnon-5560

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Brandbeschermend
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5560
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€167,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje zie je de meest rendabele acties om je woning in Ciergnon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ciergnon is betaalbaar (rond de € 970 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1725 en het bespaart circa €285 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ciergnon kost gemiddeld €4650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. De besparing loopt op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13200. Hiermee bespaar je pakweg €840, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens bestaan er nog enkele populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ciergnon (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Ciergnon is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat komt neer op €975 per jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Ciergnon. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€595
(€6750)
€1220
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€245
(€2250)
€325
(€2800)
Spouwmuur€215
(€1300)
€650
(€2675)
€815
(€3525)
HR++ glas€240
(€2825)
€260
(€3075)
€425
(€4750)
isolatie ciergnon 5560

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ciergnon?

Waarom zou ik mijn woning in Ciergnon isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Houyet

Met hulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Houyet meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ciergnon wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Ciergnon voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ciergnon. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment