Woning isoleren Cornimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Cornimont? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen zoals bodemisolatie en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Cornimont. Bijvoorbeeld onderwerpen als vliering isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-cornimont-5555

 • Lagere maandlasten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode5555
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€173,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Cornimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Cornimont is financieel toegankelijk beginnend bij € 970 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Cornimont kost om en nabij de €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Dit levert op ong. €940 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog meer rendabele oplossingen. In het volgende overzicht behandelen we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Cornimont (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Cornimont is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 (jaarlijks). Op deze website vind je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Cornimont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€745
(€5350)
€920
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€230
(€1600)
€315
(€3200)
Spouwmuur€365
(€925)
€640
(€2525)
€780
(€3325)
HR++ glas€205
(€1975)
€325
(€3475)
€350
(€5100)
isolatie cornimont 5555

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Cornimont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Cornimont isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450 en dat levert gemiddeld op €325 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke projecten als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Bièvre

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Bièvre aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Cornimont wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Cornimont voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Cornimont. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment