Woning isoleren Focant

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Focant? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Focant. Bijvoorbeeld items als schuin dak isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-focant-5572

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5572
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€170,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Focant te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Focant is betaalbaar (vanaf zo’n € 960 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Focant kost zo’n €5700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12400. Dit levert op circa €940 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we verscheidene alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Focant (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Focant is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Focant. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€885
(€7150)
€1240
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€215
(€1700)
€400
(€3450)
Spouwmuur€215
(€1250)
€690
(€2700)
€855
(€3050)
HR++ glas€245
(€2375)
€320
(€3675)
€370
(€5125)
isolatie focant 5572

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Focant?

Waarom juist nu mijn huis in Focant isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en dat bespaart tot €330 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Hubo, Dema, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Beauraing

Door te profiteren van de geldende premie wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Beauraing voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Focant wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Focant voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Focant. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment