Woning isoleren Martouzin-Neuville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Martouzin-Neuville? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als de buitengevel isoleren of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Martouzin-Neuville. We zoomen in op thema’s als isolatie van de gevel en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-martouzin-neuville-5573

 • Uitstekend rendement
 • Controle over de temperatuur
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5573
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind je de meest interessante stappen om je woning in Martouzin-Neuville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Martouzin-Neuville is voordeling (gemiddeld zo’n € 710 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Martouzin-Neuville kost gemiddeld €5100. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13300. De winst is ong. €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verscheidene populaire alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Martouzin-Neuville (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw woning in Martouzin-Neuville kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar. Hierna tref je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Martouzin-Neuville. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€795
(€6300)
€910
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€185
(€2600)
€310
(€3150)
Spouwmuur€375
(€875)
€450
(€2250)
€845
(€3500)
HR++ glas€200
(€2600)
€315
(€3850)
€410
(€5250)
isolatie martouzin-neuville 5573

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Martouzin-Neuville?

Waarom zou ik mijn huis in Martouzin-Neuville isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, waarbij u een besparing realiseert van €220 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Beauraing

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beauraing kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Martouzin-Neuville wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Martouzin-Neuville voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Martouzin-Neuville. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment