Woning isoleren Wiesme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wiesme? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Wiesme. Bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorisolatie en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wiesme-5571

 • Lagere energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5571
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€170,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele acties om jouw woning in Wiesme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wiesme is interessant (om en nabij de € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1900 en je bespaart al snel €205 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wiesme kost om en nabij de €5500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11300. Dit levert op ong. €890 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we nog enkele aantrekkelijke opties. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Wiesme (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Wiesme is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wiesme. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3300)
€845
(€5150)
€940
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€230
(€1700)
€400
(€3400)
Spouwmuur€185
(€1450)
€510
(€2425)
€855
(€3450)
HR++ glas€230
(€2850)
€320
(€3550)
€375
(€5050)
isolatie wiesme 5571

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wiesme?

Waarom zou ik mijn woning in Wiesme isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en dat bespaart tot €295 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Beauraing

Via de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beauraing meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wiesme wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Wiesme voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Wiesme. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment