Woning isoleren Wancennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wancennes? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Wancennes. Dit kan gaan om topics als isolerende kozijnen en deuren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wancennes-5570

 • Forse besparing mogelijk
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5570
Gasverbruik22.400 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€169,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Wancennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wancennes is goed te betalen (al vanaf € 940 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €280 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wancennes kost zo’n €5700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1000. De potentiële besparing ligt op €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Dit levert op ong. €780, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Wancennes (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Wancennes kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. De besparing komt neer op €1425 op jaarbasis. Hieronder komen we met de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Wancennes. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3100)
€625
(€4800)
€1230
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€265
(€2100)
€320
(€3250)
Spouwmuur€260
(€1675)
€600
(€2300)
€905
(€3100)
HR++ glas€245
(€2575)
€305
(€3550)
€395
(€4625)
isolatie wancennes 5570

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Wancennes?

Waarom moet ook ik mijn huis in Wancennes isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300, waarbij u een besparing realiseert van €285 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide klussen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Beauraing

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Beauraing voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Wancennes wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wancennes voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wancennes. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment