Woning isoleren Pondrôme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Pondrôme? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Pondrôme. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de gevel en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-pondrome-5574

 • Lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5574
Gasverbruik22.450 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€170,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de meest populaire manieren om jouw woning in Pondrôme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Pondrôme kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 710 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €215 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Pondrôme kost je zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. Hiermee bespaar je circa €960 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er diverse aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Pondrôme (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Pondrôme is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Pondrôme. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€575
(€6800)
€1140
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€210
(€1550)
€390
(€2750)
Spouwmuur€315
(€850)
€540
(€2450)
€815
(€3425)
HR++ glas€250
(€2150)
€280
(€3450)
€440
(€4600)
isolatie pondrome 5574

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Pondrôme?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Pondrôme isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Luminus of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025 en geeft een besparing van €335 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Gamma, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Beauraing

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Beauraing kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Pondrôme wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Pondrôme voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Pondrôme. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment