Woning isoleren Lembeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lembeke? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie binnenkant gevel en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Lembeke. Dit kan gaan om onderwerpen als buisisolatie en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lembeke-9971

 • Veel geld besparen
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKaprijke
Postcode9971
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik3567,93737738502 kWh
Gemiddelde energierekening€171,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Lembeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lembeke is betaalbaar (om en nabij de € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1600 en de besparing loopt op tot €260, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lembeke kost gemiddeld €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Het rendement is om en nabij €940 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we allerlei rendabele alternatieven. Hieronder praten we over de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Lembeke (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Lembeke is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2200 m3. Dat komt neer op €800 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Lembeke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€705
(€5750)
€940
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€280
(€2450)
€345
(€3500)
Spouwmuur€315
(€1400)
€610
(€1900)
€860
(€3125)
HR++ glas€210
(€2500)
€330
(€3525)
€445
(€4550)
isolatie lembeke 9971

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Lembeke?

Waarom zou ik mijn woning in Lembeke isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750 en besparen tot €250, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna tref je meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Kaprijke

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Kaprijke kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Kaprijke
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Lembeke wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Lembeke voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Lembeke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment