Woning isoleren Oedelem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oedelem? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van haalbare maatregelen zoals de bodem isoleren of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Oedelem. We bespreken thema’s als isolatie van schuine dak en glaswol isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-oedelem-8730

 • Interessante terugverdientijd
 • Meer warmte en minder vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBeernem
Postcode8730
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€173,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand lees jij de meest interessante onderdelen om een woning in Oedelem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oedelem is interessant (om en nabij de € 820 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €225 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oedelem kost plusminus €5300. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De besparing loopt op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Daarmee bespaar je circa €770 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele rendabele oplossingen. Hieronder benoemen we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oedelem (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Oedelem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Oedelem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€725
(€6600)
€1250
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€265
(€2650)
€330
(€2900)
Spouwmuur€350
(€900)
€520
(€2500)
€820
(€3375)
HR++ glas€235
(€2775)
€270
(€4150)
€390
(€5375)
isolatie oedelem 8730

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Oedelem?

Waarom juist nu mijn huis in Oedelem isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975, waarbij u een besparing realiseert van €205 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo check je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Gamma, Hubo, Handy Home, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Beernem

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Beernem op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beernem
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Oedelem wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Oedelem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Oedelem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment