Woning isoleren Vlimmeren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vlimmeren? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van buitenmuren en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Vlimmeren. We zoomen in op vraagstukken over de binnengevel isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-vlimmeren-2340

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieAntwerpen
GemeenteBeerse
Postcode2340
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€170,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina check jij de meest rendabele manieren om een woning in Vlimmeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vlimmeren is betaalbaar (al vanaf € 850 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €215 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1825 en je bespaart al snel €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vlimmeren kost je zo’n €5900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. De besparing loopt op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Daarmee bespaar je pakweg €930 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog een aantal interessante vormen. Hierna bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Vlimmeren (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Vlimmeren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. Dat is dus al gauw €1350 per jaar. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Vlimmeren. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€735
(€5300)
€1090
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€175
(€2300)
€395
(€3050)
Spouwmuur€345
(€750)
€740
(€2550)
€870
(€3100)
HR++ glas€230
(€2350)
€280
(€3450)
€390
(€5150)
isolatie vlimmeren 2340

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vlimmeren?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Vlimmeren isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en dat bespaart tot €260 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Beerse

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Beerse voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beerse
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Vlimmeren wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vlimmeren voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Vlimmeren. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment