Woning isoleren Vorselaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vorselaar? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals de garage isoleren of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Vorselaar. Je kunt denken aan thema’s als verwarmingsbuizen isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vorselaar-2290

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder last van vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieAntwerpen
GemeenteVorselaar
Postcode2290
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€163,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de meest interessante manieren om jouw woning in Vorselaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vorselaar is betaalbaar beginnend bij € 940 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1675 en de potentiële besparing ligt op €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vorselaar kost gemiddeld €5850. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11900. Het rendement is ongeveer €880 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verscheidene rendabele uitvoeringen. Hieronder behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vorselaar (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Vorselaar is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. Dat is dus al gauw €1175 (jaarlijks). Onderstaand vind je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Vorselaar. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€625
(€4550)
€980
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€265
(€1800)
€360
(€3450)
Spouwmuur€270
(€1275)
€550
(€1975)
€785
(€3675)
HR++ glas€250
(€2300)
€290
(€3475)
€385
(€4775)
isolatie vorselaar 2290

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vorselaar?

Waarom moet ook ik mijn huis in Vorselaar isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en geeft een besparing van €290 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Vorselaar

Mede door een speciale premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Vorselaar in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vorselaar
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Vorselaar wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vorselaar voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Vorselaar. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment