Woning isoleren Kortenberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kortenberg? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Kortenberg. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-kortenberg-3070

 • Minder energielasten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode3070
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€163,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Kortenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kortenberg is goed te betalen (al vanaf € 890 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1900 en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kortenberg kost zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De potentiële besparing ligt op €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Daarmee bespaar je circa €800 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er allerlei interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kortenberg (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Kortenberg is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Kortenberg. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€575
(€7200)
€1140
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€210
(€2000)
€400
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1100)
€450
(€2375)
€785
(€3450)
HR++ glas€240
(€2825)
€325
(€3725)
€390
(€4600)
isolatie kortenberg 3070

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kortenberg?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Kortenberg isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Lampiris, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Kortenberg

Door de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Kortenberg aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortenberg
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Kortenberg wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Kortenberg voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Kortenberg. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment