Woning isoleren Uitbergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Uitbergen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen als binnenmuren isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Uitbergen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-uitbergen-9290

 • Snel terugverdiend
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBerlare
Postcode9290
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik3510,13993298494 kWh
Gemiddelde energierekening€162,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check je de populairste stappen om jouw woning in Uitbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Uitbergen is aantrekkelijk beginnend bij € 930 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen liggen rond €1800 en het bespaart circa €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Uitbergen kost +/- €4900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Daarmee bespaar je ongeveer €960, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer interessante mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Uitbergen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Uitbergen kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Uitbergen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€725
(€6750)
€1030
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€185
(€1900)
€365
(€3200)
Spouwmuur€240
(€1300)
€500
(€2575)
€785
(€3500)
HR++ glas€215
(€1950)
€275
(€3700)
€350
(€4750)
isolatie uitbergen 9290

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Uitbergen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Uitbergen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100, waarbij u een besparing realiseert van €270 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo, Brico, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Berlare

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Berlare aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Berlare
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Uitbergen wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Uitbergen voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Uitbergen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment