Woning isoleren Berlare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Berlare? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen zoals de gevel isoleren en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Berlare. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van muren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-berlare-9290

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBerlare
Postcode9290
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€164,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de populairste acties om je woning in Berlare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Berlare is goed te betalen beginnend bij € 870 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €225 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Berlare kost ongeveer €4900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Daarmee bespaar je zo’n €900, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Berlare (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Berlare is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Hierna komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Berlare. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€755
(€4700)
€1240
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€195
(€1850)
€310
(€3200)
Spouwmuur€290
(€750)
€670
(€2800)
€885
(€3125)
HR++ glas€205
(€2975)
€315
(€3150)
€415
(€4775)
isolatie berlare 9290

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Berlare?

Waarom juist nu mijn huis in Berlare isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Luminus en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en besparen tot €250 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Berlare

Met hulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Berlare op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Berlare
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Berlare wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Berlare voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Berlare. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment