Woning isoleren Wieze

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wieze? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een investering als de binnengevel isoleren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Wieze. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en steenwol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-wieze-9280

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Tevens geluidsisolatie
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLebbeke
Postcode9280
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik3509,51509574819 kWh
Gemiddelde energierekening€178,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind je de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Wieze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wieze is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 800 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wieze kost +/- €4800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Het rendement is al snel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11100. De winst is ongeveer €820 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog enkele populaire vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Wieze (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Wieze kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat is dus al gauw €1025 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Wieze. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€835
(€6300)
€1180
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€225
(€2450)
€400
(€2850)
Spouwmuur€385
(€1075)
€420
(€1900)
€820
(€3325)
HR++ glas€200
(€2550)
€310
(€3750)
€365
(€4700)
isolatie wieze 9280

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wieze?

Waarom moet ook ik mijn huis in Wieze isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en besparen tot €275 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Lebbeke

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lebbeke kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lebbeke
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wieze wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wieze voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Wieze. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment