Woning isoleren Burdinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Burdinne? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering als buitenmuren isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Burdinne. Je komt meer te weten over vraagstukken over tochtprofielen en spuitisolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-burdinne-4210

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder last van trek en tocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuik
GemeenteBurdinne
Postcode4210
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€173,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk jij de interessantste stappen om je woning in Burdinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Burdinne is voordeling (gemiddeld zo’n € 880 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Burdinne kost je zo’n €5500. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13200. Daarmee bespaar je zo’n €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er verscheidene vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Burdinne (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Burdinne is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 (jaarlijks). Hierna bekijk je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Burdinne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€665
(€6550)
€1180
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€220
(€1550)
€300
(€2900)
Spouwmuur€315
(€1525)
€500
(€2300)
€860
(€3250)
HR++ glas€190
(€2400)
€335
(€3775)
€425
(€4575)
isolatie burdinne 4210

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Burdinne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Burdinne isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Mega of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en dat levert gemiddeld op €340, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Burdinne

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Burdinne aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Burdinne
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Burdinne wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Burdinne voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Burdinne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment