Woning isoleren Wasseiges

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wasseiges? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen als bijv. isolatie van platte dak en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Wasseiges. Dit kan gaan om items als isolatie van muren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wasseiges-4219

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuik
GemeenteWasseiges
Postcode4219
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€173,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Wasseiges te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wasseiges is goedkoop (rond de € 820 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wasseiges kost doorgaans €5550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Het rendement is al snel €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Hiermee bespaar je pakweg €890 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer populaire alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Wasseiges (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Wasseiges is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 op jaarbasis. Onderstaand tref je de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Wasseiges. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3350)
€795
(€7100)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€295
(€2550)
€340
(€3050)
Spouwmuur€290
(€1450)
€680
(€2200)
€790
(€3000)
HR++ glas€215
(€2575)
€305
(€3975)
€445
(€4450)
isolatie wasseiges 4219

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wasseiges?

Waarom zou ik mijn woning in Wasseiges isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website bekijk je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Wasseiges

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Wasseiges op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wasseiges
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Wasseiges wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Wasseiges voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Wasseiges. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment