Woning isoleren Ledeberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ledeberg? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als buitenmuren isoleren of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Ledeberg. We bespreken vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ledeberg-9050

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9050
Gasverbruik23.530 kWh
Stroomverbruik3495,45625792114 kWh
Gemiddelde energierekening€176,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Ledeberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ledeberg is betaalbaar beginnend bij € 930 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ledeberg kost je zo’n €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11400. De winst is plusminus €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we diverse interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ledeberg (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw woning in Ledeberg kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Ledeberg. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€655
(€4650)
€1040
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€205
(€2150)
€300
(€3200)
Spouwmuur€215
(€1350)
€450
(€2800)
€915
(€3275)
HR++ glas€225
(€1975)
€315
(€4250)
€395
(€5150)
isolatie ledeberg 9050

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ledeberg?

Waarom zou ik mijn woning in Ledeberg isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250, dat betekent een winst van 225 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Big Mat, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Gent

Dankzij een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Gent in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Ledeberg wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Ledeberg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Ledeberg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment