Woning isoleren Belsele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Belsele? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als tussenwanden isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Belsele. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de zolder en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-belsele-9111

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Niklaas
Postcode9111
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik3498,58044410493 kWh
Gemiddelde energierekening€177,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk je de meest rendabele manieren om je woning in Belsele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Belsele is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 890 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €190, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Belsele kost zo’n €4950. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1090. De besparing loopt op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Daarmee bespaar je circa €760 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we nog enkele rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Belsele (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Belsele kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Belsele. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€765
(€6850)
€1120
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€220
(€2150)
€385
(€3550)
Spouwmuur€390
(€1150)
€500
(€2800)
€780
(€3000)
HR++ glas€245
(€1975)
€270
(€4100)
€350
(€4925)
isolatie belsele 9111

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Belsele?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Belsele isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €290 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Niklaas

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Sint-Niklaas meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Sint-Niklaas
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Belsele wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Belsele voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Belsele. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment