Woning isoleren Sint-Denijs-Westrem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Denijs-Westrem? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be lees je handige informatie over isolatie Sint-Denijs-Westrem. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sint-denijs-westrem-9051

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Groene investering
 • Geluidswerende werking
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9051
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik3496,0810951579 kWh
Gemiddelde energierekening€176,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Sint-Denijs-Westrem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Denijs-Westrem is voordeling (vanaf € 920 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Denijs-Westrem kost je zo’n €5600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het rendement is al snel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Hiermee bespaar je circa €760, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we nog meer populaire alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Denijs-Westrem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Sint-Denijs-Westrem is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar. Op deze website bekijk je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Denijs-Westrem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€665
(€7250)
€950
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€210
(€2050)
€330
(€2950)
Spouwmuur€340
(€1500)
€680
(€2725)
€790
(€3425)
HR++ glas€200
(€2725)
€295
(€3150)
€400
(€5400)
isolatie sint-denijs-westrem 9051

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sint-Denijs-Westrem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Denijs-Westrem isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200 en dat levert gemiddeld op €310 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Gent

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Gent op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Sint-Denijs-Westrem wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint-Denijs-Westrem voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Sint-Denijs-Westrem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en bespaart veel energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment