Woning isoleren Korbeek-Lo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Korbeek-Lo? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Korbeek-Lo. Je komt meer te weten over topics als isolerende kozijnen en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-korbeek-lo-3360

 • Minder energielasten
 • Een gezond wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook geluidswerend
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode3360
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€172,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Korbeek-Lo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Korbeek-Lo is betaalbaar (vanaf zo’n € 740 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €1975 en je bespaart al snel €225 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Korbeek-Lo kost ongeveer €5150. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12300. Dit levert op ong. €990, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we verscheidene rendabele opties. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Korbeek-Lo (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Korbeek-Lo is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. Dat komt neer op €1175 op jaarbasis. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Korbeek-Lo. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4150)
€885
(€7150)
€1070
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€275
(€2150)
€375
(€3500)
Spouwmuur€345
(€1025)
€490
(€2225)
€790
(€3525)
HR++ glas€200
(€2375)
€280
(€4000)
€360
(€5150)
isolatie korbeek-lo 3360

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Korbeek-Lo?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Korbeek-Lo isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en dat levert gemiddeld op €330 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bierbeek

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Bierbeek kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bierbeek
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Korbeek-Lo wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Korbeek-Lo voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Korbeek-Lo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren in een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment