Woning isoleren Goetsenhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Goetsenhoven? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. isolatie van de bodem of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Goetsenhoven. Je kunt denken aan vraagstukken over muren isoleren en spouwanker. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-goetsenhoven-3300

 • Aantrekkelijk rendement
 • Vocht absorberend vermogen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een hoger energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gasverbruik22.140 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€170,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind jij de populairste acties om je woning in Goetsenhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Goetsenhoven kan erg voordelig (ongeveer € 740 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Goetsenhoven kost zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Het rendement is al snel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13000. Hiermee bespaar je ongeveer €840 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf praten we over de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Goetsenhoven (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Goetsenhoven is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De besparing komt neer op €800 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Goetsenhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€775
(€6800)
€1040
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€245
(€2650)
€300
(€3050)
Spouwmuur€235
(€1375)
€470
(€2800)
€945
(€3475)
HR++ glas€240
(€2650)
€335
(€4100)
€395
(€4675)
isolatie goetsenhoven 3300

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Goetsenhoven?

Waarom zou ik mijn woning in Goetsenhoven isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en dat levert gemiddeld op €335, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tienen

Mede door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Tienen voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Tienen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Goetsenhoven wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Goetsenhoven voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Goetsenhoven. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment