Woning isoleren Bierbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bierbeek? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als bijv. de binnengevel isoleren of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Bierbeek. Je komt meer te weten over thema’s als de kruipruimte isoleren en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bierbeek-3360

 • Veel geld besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode3360
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€166,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand lees jij de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Bierbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bierbeek is betaalbaar (al vanaf +/- € 790 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1950 en de winst ligt rond de €205 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, steenwol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bierbeek kost plusminus €4900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. De winst is zo’n €760 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog een aantal interessante mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bierbeek (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Bierbeek is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2625 m3. De besparing komt neer op €1425 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Bierbeek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3350)
€705
(€6550)
€1040
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€250
(€2500)
€400
(€3600)
Spouwmuur€220
(€850)
€660
(€2325)
€920
(€3350)
HR++ glas€195
(€2125)
€340
(€3050)
€355
(€4525)
isolatie bierbeek 3360

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bierbeek?

Waarom mijn woning in Bierbeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus of Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Bierbeek

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bierbeek op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bierbeek
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Bierbeek wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bierbeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Bierbeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment