Woning isoleren Meldert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Meldert? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van enkele acties als bijv. spouwmuurisolatie of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Meldert. Je leest uitvoerig over zaken als isolerende deuren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-meldert-3320

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Aangenamer wonen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoegaarden
Postcode3320
Gasverbruik22.210 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€171,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Meldert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Meldert is goedkoop (gemiddeld zo’n € 830 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1950 en je bespaart al snel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Meldert kost zo’n €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. Het rendement is al snel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op circa €950 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we allerlei populaire mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Meldert (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Meldert is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Meldert. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4050)
€725
(€6200)
€1060
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€255
(€2000)
€325
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1400)
€630
(€2550)
€785
(€3100)
HR++ glas€195
(€1925)
€295
(€3750)
€370
(€4500)
isolatie meldert 3320

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Meldert?

Waarom zou ik mijn woning in Meldert isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en dat levert gemiddeld op €350 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Hoegaarden

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hoegaarden voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoegaarden
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Meldert wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Meldert voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Meldert. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment