Woning isoleren Melkwezer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Melkwezer? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen als plat dak isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Melkwezer. Je komt meer te weten over topics als buitenmuren isoleren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-melkwezer-3350

 • Elke maand besparen op energie
 • Einde van vochtproblemen
 • Een duurzame oplossing
 • Rust en comfort in huis
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€171,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop lees jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Melkwezer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Melkwezer is interessant (vanaf plusminus € 900 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1650 en de winst ligt rond de €265 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, dekens, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Melkwezer kost plusminus €5800. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Je profiteert van om en nabij €830 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verschillende alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Melkwezer (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Melkwezer is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per 12 maanden. Hierna vind je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Melkwezer. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€705
(€5450)
€1050
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€295
(€2550)
€335
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1225)
€540
(€2225)
€940
(€3675)
HR++ glas€190
(€2375)
€310
(€4175)
€375
(€4950)
isolatie melkwezer 3350

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Melkwezer?

Waarom zou ik mijn huis in Melkwezer isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, dat betekent een winst van 240 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Linter

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Linter voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Linter
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het advies hieronder creëer je een isolatieplan Melkwezer wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Melkwezer voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Melkwezer. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment