Woning isoleren Opvelp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Opvelp? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals isolatie van de schuur of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Opvelp. We gaan aan de slag met topics als muren isoleren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-opvelp-3360

 • Besparen op energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode3360
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Opvelp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Opvelp kan erg voordelig (vanaf € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1675 en het rendement ligt op zo’n €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Opvelp kost ongeveer €5250. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Het rendement is al snel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11500. De winst is circa €890 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder vermelden we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Opvelp (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van woning/huis in Opvelp is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Opvelp. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€885
(€6150)
€1020
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€245
(€2050)
€365
(€3450)
Spouwmuur€310
(€1225)
€580
(€2750)
€820
(€3125)
HR++ glas€195
(€2650)
€310
(€3350)
€435
(€4825)
isolatie opvelp 3360

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Opvelp?

Wat is het voordeel van mijn woning in Opvelp isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en geeft een besparing van €245 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Bierbeek

Dankzij de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Bierbeek kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bierbeek
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Opvelp wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Opvelp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Opvelp. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment