Woning isoleren Kumtich

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kumtich? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Kumtich. Je kunt denken aan zaken als tochtstrips of tochtbanden en Rc-waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-kumtich-3300

 • Lagere energienota
 • Bescherm tegen vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Voor klein en groot budget
 • Een hoger energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€170,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje vind je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Kumtich te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kumtich kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kumtich kost zo’n €4650. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Het rendement is al snel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Dit levert op ongeveer €900, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er verschillende populaire alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Kumtich (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Kumtich is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat komt neer op €1175 op jaarbasis. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Kumtich. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€665
(€6350)
€980
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€225
(€1550)
€360
(€3100)
Spouwmuur€350
(€1525)
€750
(€2200)
€945
(€3225)
HR++ glas€200
(€2075)
€275
(€3550)
€410
(€4550)
isolatie kumtich 3300

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Kumtich?

Waarom zou ik mijn woning in Kumtich isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, dat betekent een winst van 255, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Brico, Dema. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Tienen

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tienen meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tienen
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kumtich wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kumtich voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Kumtich. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment