Woning isoleren Drieslinter

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Drieslinter? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouw of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder komen we met belangrijke informatie over isolatie Drieslinter. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als tussenwanden isoleren en koudeval. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-drieslinter-3350

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Een verantwoorde keuze
 • Stiller in de woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€171,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Drieslinter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Drieslinter is betaalbaar beginnend bij € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1950 en het bespaart circa €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Drieslinter kost doorgaans €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12900. Dit levert op ong. €890 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog meer mogelijke mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Drieslinter (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Drieslinter kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. Dat is dus al gauw €900 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Drieslinter. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3500)
€775
(€5100)
€1050
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€210
(€2000)
€350
(€3600)
Spouwmuur€240
(€1350)
€600
(€2575)
€940
(€3175)
HR++ glas€250
(€2950)
€310
(€3700)
€360
(€5300)
isolatie drieslinter 3350

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Drieslinter?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Drieslinter isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Mega of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en geeft een besparing van €200 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande projecten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Linter

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Linter in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Linter
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Drieslinter wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Drieslinter voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Drieslinter. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment