Woning isoleren Bagimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bagimont? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je bruikbare informatie over isolatie Bagimont. We staan stil bij items als dakkapel isoleren en schijntocht. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bagimont-5550

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Goed voor het klimaat
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€171,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Bagimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bagimont is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 950 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bagimont kost om en nabij de €5450. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1220. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12200. Hiermee bespaar je zo’n €960 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er nog een aantal alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bagimont (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijk een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Bagimont is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per 12 maanden. Onderstaand bekijk je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Bagimont. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4150)
€765
(€4500)
€1160
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€225
(€2650)
€360
(€3350)
Spouwmuur€330
(€775)
€580
(€2050)
€870
(€3225)
HR++ glas€190
(€2250)
€280
(€3650)
€450
(€4825)
isolatie bagimont 5550

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bagimont?

Waarom zou ik mijn woning in Bagimont isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625, waarbij u een besparing realiseert van €205, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna vind je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Vresse-Sur-Semois meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Bagimont wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bagimont voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Bagimont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment