Woning isoleren Bièvre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bièvre? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Bièvre. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bievre-5555

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode5555
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje zie je de meest populaire methodes om jouw woning in Bièvre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bièvre is voordeling (om en nabij de € 800 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bièvre kost zo’n €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Het voordeel is om en nabij €750, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook kennen we verschillende aantrekkelijke alternatieven. Hieronder behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bièvre (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Bièvre kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bièvre. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€595
(€7250)
€1160
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€275
(€2150)
€335
(€3550)
Spouwmuur€290
(€1125)
€620
(€2575)
€905
(€3000)
HR++ glas€215
(€2725)
€280
(€3725)
€380
(€4725)
isolatie bievre 5555

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bièvre?

Waarom mijn woning in Bièvre isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Essent en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en dat bespaart tot €275 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende acties als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bièvre

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Bièvre aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Bièvre wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bièvre voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Bièvre. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment