Woning isoleren Baillamont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Baillamont? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen als isolatie van de buitengevel of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Baillamont. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-baillamont-5555

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode5555
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€172,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Baillamont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Baillamont kan erg voordelig (ongeveer € 820 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1875 en het bespaart circa €185 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baillamont kost doorgaans €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1120. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is grofweg €980 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we allerlei mogelijke vormen. In het volgende overzicht vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Baillamont (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Baillamont is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. De besparing komt neer op €1375 p/jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Baillamont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€665
(€5850)
€1220
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€200
(€2050)
€310
(€3300)
Spouwmuur€310
(€1575)
€420
(€2625)
€945
(€3650)
HR++ glas€215
(€2725)
€280
(€3825)
€360
(€5075)
isolatie baillamont 5555

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Baillamont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Baillamont isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €210 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Bièvre

Met hulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Bièvre op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Baillamont wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Baillamont voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Baillamont. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment