Woning isoleren Orchimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Orchimont? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen zoals isolatie binnenkant gevel of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Orchimont. We bespreken vraagstukken over isolatie van deuren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-orchimont-5550

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€172,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de meest populaire methodes om je woning in Orchimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Orchimont is interessant (om en nabij de € 860 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1775 en de besparing loopt op tot €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, glaswol, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Orchimont kost +/- €4900. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11400. De winst is ongeveer €780 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Orchimont (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van woning/huis in Orchimont kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. Dat komt neer op €925 p/jaar. Hieronder komen we met de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Orchimont. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3850)
€815
(€6650)
€960
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€170
(€2650)
€360
(€3250)
Spouwmuur€205
(€1575)
€500
(€2125)
€785
(€3150)
HR++ glas€205
(€2800)
€300
(€3500)
€400
(€4550)
isolatie orchimont 5550

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Orchimont?

Waarom moet ook ik mijn huis in Orchimont isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en geeft een besparing van €220, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna komen we met meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Gamma, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Met hulp van de huidige premies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Vresse-Sur-Semois aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Orchimont wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Orchimont voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Orchimont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment