Woning isoleren Eigenbilzen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eigenbilzen? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de spouw en isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Eigenbilzen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als je spouwmuur isoleren en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-eigenbilzen-3740

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal leefklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€160,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind je de populairste stappen om je woning in Eigenbilzen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Eigenbilzen kan erg voordelig (plusminus € 840 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Eigenbilzen kost om en nabij de €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1240. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Je profiteert van grofweg €960 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog een aantal vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Eigenbilzen (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Eigenbilzen is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat is dus al gauw €1450 op jaarbasis. Hierna bekijk je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Eigenbilzen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€705
(€4850)
€1020
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€295
(€2350)
€300
(€3600)
Spouwmuur€340
(€725)
€630
(€2775)
€830
(€3400)
HR++ glas€235
(€2500)
€315
(€3425)
€425
(€4425)
isolatie eigenbilzen 3740

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Eigenbilzen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Eigenbilzen isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bilzen

Mede door een speciale premie wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Bilzen op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Eigenbilzen wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Eigenbilzen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Eigenbilzen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment