Woning isoleren Overrepen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Overrepen? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. de gevel isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Overrepen. We staan stil bij items als de vloer isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-overrepen-3700

 • Besparen op energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand zie je de meest populaire toepassingen om je woning in Overrepen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Overrepen kan zeer goedkoop (al vanaf € 830 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €210 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Overrepen kost doorgaans €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €960. Het rendement is al snel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Je profiteert van circa €860, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog meer populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Overrepen (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame toekomst? Isoleren van de woning in Overrepen is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 op jaarbasis. Hieronder berekenen we de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Overrepen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€715
(€6550)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€190
(€1950)
€380
(€3600)
Spouwmuur€400
(€800)
€690
(€2425)
€865
(€3350)
HR++ glas€215
(€2775)
€290
(€3100)
€380
(€5150)
isolatie overrepen 3700

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Overrepen?

Waarom zou ik mijn huis in Overrepen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder als OCTA+ of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550, dat betekent een winst van 295 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Tongeren

Mede door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tongeren meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Overrepen wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Overrepen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Overrepen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment