Woning isoleren Schalkhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Schalkhoven? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel als de zolder isoleren en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Schalkhoven. Dit gaan om bijvoorbeeld items als tochtwering en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-schalkhoven-3732

 • Lagere stookkosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Speciale groene leningen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3732
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€160,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Schalkhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schalkhoven kan erg voordelig (om en nabij de € 970 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €200, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Schalkhoven kost zo’n €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12300. Je profiteert van circa €920 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we allerlei populaire alternatieven. Hierna beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Schalkhoven (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Schalkhoven kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Schalkhoven. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€865
(€5500)
€1080
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€265
(€2500)
€315
(€3050)
Spouwmuur€250
(€775)
€580
(€2750)
€950
(€3000)
HR++ glas€190
(€2525)
€270
(€3450)
€390
(€4475)
isolatie schalkhoven 3732

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Schalkhoven?

Wat is het voordeel van mijn woning in Schalkhoven isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en geeft een besparing van €260 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Hoeselt

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hoeselt meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoeselt
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Schalkhoven wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Schalkhoven voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Schalkhoven. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment