Woning isoleren Vliermaalroot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vliermaalroot? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Vliermaalroot. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van de kruipruimte en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vliermaalroot-3721

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder last van vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3721
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€159,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind je de interessantste acties om je woning in Vliermaalroot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vliermaalroot is betaalbaar (plusminus € 720 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1800 en het resultaat is zo’n €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vliermaalroot kost +/- €5750. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. De potentiële besparing ligt op €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het voordeel is ongeveer €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we nog meer mogelijke vormen. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vliermaalroot (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Vliermaalroot is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Vliermaalroot. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€655
(€5550)
€1080
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€190
(€2600)
€385
(€2900)
Spouwmuur€285
(€800)
€680
(€2650)
€885
(€3100)
HR++ glas€235
(€2050)
€285
(€3575)
€415
(€5025)
isolatie vliermaalroot 3721

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Vliermaalroot?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vliermaalroot isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100 en dat bespaart tot €280, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Kortessem

Met hulp van de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Kortessem kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortessem
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan kom je met een isolatieplan Vliermaalroot wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vliermaalroot voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Vliermaalroot. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment